Mainos
Mainos

Pohjois-Koreasta harvinainen valtuuskunta Etelä-Koreaan

Pohjois-Korean kolme korkea-arvoista viranomaista tekee tänään harvinaisen vierailun Etelä-Koreaan, jossa järjestetään Aasian kisojen päättäjäiset. Asiasta kertoo Etelä-Korean yhtenäisyysministeri.

Vierailu saattaa mahdollisesti tuoda läpimurron maiden välillä vuosikymmeniä vallinneisiin kireisiin suhteisiin.

Pohjois-Korean delegaatiota johtaa Whang Pyong So ja Choe Ryong Hae, jotka ovat maan johtajan Kim Jong-unin tärkeimpiä neuvonantajia.

Kim Jong-unia ei ole näkynyt julkisuudessa kuukauteen. Hänen on uutisoitu kärsivän terveysongelmista.

YK on langettanut eristyksissä elävälle Pohjois-Korealle pakotteita maan ydinohjelman ja ohjustestien vuoksi. Pohjois-Korean YK-suurlähettiläs ilmoitti eilen Genevessä, että maa on valmis jatkamaan kansainvälisen tason neuvotteluja maan ydinvoimasta.

Lähettiläs kiisti, että maa olisi valmistelemassa ydinase- tai ohjustestiä. Amerikkalainen ajatushautomo sanoi toissa päivänä, että Pohjois-Korea pystyy tämän vuoden aikana laukaisemaan uuden pitkän kantaman ohjuksen.

Pohjois- ja Etelä-Korea ovat olleet teknisesti sotatilassa, sillä vuosina 1950-53 käydyn sodan jälkeen osapuolet eivät solmineet rauhaa, vaan sopivat aselevosta.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme