Mainos
Mainos

Pohjois-Koreasta vapautetulla yhdysvaltalaisella "vakava neurologinen vamma" – isä ei usko selitystä

Pohjois-Koreasta evakoitu yhdysvaltalaisopiskelija Otto Warmbier kärsii sairaalalähteiden mukaan ”vakavasta neurologisesta vammasta”. Asiasta kertoo kanadalaismedia CBC News.

Warmbier vangittiin matkallaan Pohjois-Koreassa 2016, kun hän yritti varastaa poliittista propagandaa esittävää julistetta. Yliopisto-opiskelija tuomittiin 15 vuodeksi työleirille, mutta hänet vapautettiin yllättäen muutama päivä sitten.

Warmbier evakuoitiin lentokoneella ja kiidätettiin kotimaassaan välittömästi sairaalaan kooman takia, johon hän oli vaipunut jo Pohjois-Koreassa.

Diktatuurin mukaan Warmbierin kooma johtui botulismista, johon hän oli sairastunut vuoden 2016 oikeudenkäynnin aikoihin ja miehen saamasta unilääkkeestä. Botulismi on usein ruokaperäinen ja vakava myrkytyssairaus, jossa Clostridium botulinum –niminen bakteeri tuottaa elimistölle vaarallista hermomyrkkyä.

Warmbierin isä puhui tänään medialle, eikä hän usko Pohjois-Korean selitystä poikansa sairastumisesta. 

– Pohjois-Korean hylkiödiktatuuri terrorisoi Ottoa 18 kuukauden ajan, isä sanoi medialle.

Warmbieria hoitavat lääkärit pitävät myöhemmin tänään tiedotustilaisuuden. Yhdysvallat on luvannut tutkivansa tapauksen tarkasti.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme