Mainos
Mainos

Pohjois-Pariisissa piiritystilanne – piiritys ohi

Pariisin poliisi kertoo piirittävänsä kaupungin pohjoisosassa terrorisminvastaisen operaation yhteydessä asuntoa, jossa piileskelee useita epäiltyjä.

Ranskan syyttäjän mukaan kaksi ihmistä on kuollut piirityksestä, joista toinen, nainen, kuoli räjäyttämällä itsensä. Kolme miestä on pidätetty asunnosta. Kaksi muuta ihmistä on pidätetty asunnon läheltä.

On vielä epäselvää, onko belgialainen iskujen suunnittelijaksi epäilty Abdelhamid Abaaoud asunnossa. Hän oli kuitenkin operaation kohteena.


Alustavien mediatietojen mukaan ainakin kolme poliisia on haavoittunut laukaustenvaihdossa operaation yhteydessä Saint Denisin alueella. Pelastuslaitos ilmoitti aiemmin, että ainakin yksi ihminen on loukkaantunut lievästi laukaustenvaihdossa. Guardian-lehden mukaan katuja on suljettu ja paikalla on runsaasti poliisiautoja.

12:45 Live-seuranta Pohjois-Pariisin poliisioperaatiosta päättyy. 

12.43 Ranskan hallituksen tiedottaja vahvistaa poliisioperaation Saint Denisin alueella päättyneen. 

12.36 Ranskalaisen BFMTV:n mukaan nainen, joka räjäytti itsensä piirityksen alussa, olisi majoittanut asunnossa perjantaisten terrori-iskujen pääsuunnittelijana pidettyä Abdelhamid Abaaoudia.

12.29 Uutistoimisto AFP:n poliislähteen mukaan piiritys olisi ohi. Aluetta varmistetaan yhä.

12.24 Uutistoimisto AP kertoo Twitterissä, että poliisi on nyt pidättänyt 7 ihmistä liittyen poliisioperaatioon Saint Denisin alueella. AP:n mukaan viranomaiset epäilevät yhä jonkun piileskelevän rakennuksessa. Kahden terroriepäilyn kerrotaan yhä kuolleen piirityksessä. Toinen kuolleista oli nainen, joka räjäytti itsensä piirityksen alussa.

12.18 Mediatietojen mukaan toinen kahdesta rakennuksen välittömästä läheisyydestä pidätetty on piiritetyn asunnon omistaja. 

12.12 Europe1-kanavan mukaan operaation kohteena olleet perjantaisista iskuista epäillyt miehet Abdelhamid Abaaoud ja Salah Abdeslam eivät olleet asunnolla. Poliisi ei ole vahvistanut median tietoja. 

12.00 Ihmisiä evakuoidaan pikku hiljaa piirityspaikan läheisyydestä, kertoo Le Figaro -lehti. Ainakin 15 asukasta evukoitu, kun piiritys jatkuu edelleen.

11.45 Suomen ulkoministeriö on päivittänyt matkustustiedotteensa Ranskaan. Ranskaan matkustavan pitää ottaa passi mukaansa ja matkantekoon on syytä varata runsaasti aikaa, toteaa ulkoministeriö päivitetyssä matkustustiedotteessaan. Ministeriö muistuttaa, että Ranska pitää yllä korkeinta turvallisuusvalmiutta ja maassa on voimassa poikkeustila.  

11.38 The Guardian -lehden mukaan Ranskan presidentti Francois Hollande, pääministeri Manuel Valls, sisäministeri Bernard Cazeneuve, puolustusministeri Jean-Yves Le Drian, ulkoministeri Laurent Fabius ja oikeusministeri Christiane Taubira kokoontuvat hätäkokoukseen Élyséessä.

11:26 On yhä epäselvää, onko operaation kohteena ollut belgialainen radikalisti ja perjantaisten iskujen pääsuunnittelijaksi epäilty Abdelhamid Abaaoud paikan päällä. Piiritys on nyt kestänyt noin viisi tuntia.

11.23 Uutistoimisto AFP:n mukaan kahdesta kerrotusta kuolonuhrista vain itsensä räjäyttäneen naisen kohtalo on vahvistettu. On yhä varmentamatta, onko toinen terroristiepäilty kuollut piirityksessä. AFP:n poliisilähteen mukaan naisen lisäksi yksi mies olisi kuollut. Viisi ihmistä on lisäksi pidätetty, kolme piirityksessä ja kaksi rakennuksen läheisyydestä. 

11.14 Poliisi kertoo viiden poliisin loukkaantuneen lievästi. Tietojen mukaan operaatio on yhä käynnissä.

11.11 Useat ranskalaismediat kertovat, että asunnon terroristiepäilyille vuokrannut mies on yksi pidätetyistä. 

– Ystäväni pyysi majoittamaan paria kaveriaan muutaman päivän, kertoo mies.

– Minua pyydettiin tekemään palvelus, joten tein palveluksen. Luuletteko, että olisin niin tehnyt, jos olisin tiennyt, että he olivat terroristeja, mies kertoi ennen kuin poliisit veivät hänet BFMTV:n haastattelussa. 

10.57 Ranskalainen BFMTV kertoo, että poliisikoira ammuttiin piirityksen aikana. Eläin kuoli. 

10.49 Videokuvaa piiritystilanteesta. Tilanteessa poliisi vaihtaa useita laukauksia terrorismiepäiltyjen kanssa.

10:46 Syyttäjä kertoo ranskalaismedioille, että nainen räjäytti itsensä heti piiritystilanteen alussa. 

10:44 Le Monde -lehti kertoo paikalla olevan toimittajansa välityksellä tilanteen olevan piirityspaikalla rauhallinen. Useiden poliisilähteiden mukaan operaatio on kuitenkin yhä käynnissä. Tiedossa ei ole, onko asuntoon linnoittautunut yhä ihmisiä. Ranskan syyttäjä on kertonut kahden kuolleen ja viiden ihmisen olevan pidätettynä.

10.39 Asunnon terroristiepäilyille vuokrannut asunnon omistaja kertoo Europe1-kanavalle, ettei tunne henkilöitä, jotka asunnon vuokrasivat.

10.33 BFM TV -kanavan mukaan noin 10 poliisia ja erikoisjoukkojen miestä tutkii piiritysalueella rakennusta. 

10.23 Useiden mediatietojen mukaan pidätettyjä olisi nyt yhteensä viisi. Kolme miestä on pidätetty piiritetystä asunnosta. Mies ja nainen asunnon välittömästä läheisyydestä. Operaatio jatkuu yhä ja tiedot vaihtelevat.

10.17Le Monde -lehden mukaan pidätetyistä yksi on nainen ja yksi mies. Heidät pidätettiin asunnon läheltä, kertoo iTele, joka viittaa syyttäjän lausuntoihin. ITele-kanavan mukaan lisäksi kolme miestä pidätettiin piirityksessä asunnosta.

10.15 Poliisi kertoo operaation olevan yhä käynnissä. Pyytää Twitterissä ihmisiä välttämään Saint Denisin aluetta.

10.07 Ranskassa syyttäjä vahvistaa uutistoimisto AFP:lle, että terrorismista epäilty nainen on räjäyttänyt itsensä piirityksen yhteydessä.

10.05 Ranskalaisen RTL-kanavan toimittajan mukaan yksi terroristiepäilty olisi paennut piirityksestä. Epäilyllä on kalashnikov mukanaan.

10.02 Poliisioperaatiossa poliisin uskotaan olevan Pariisin perjantaisten iskujen tekijäksi ja suunnittelijaksi nimettyjen perässä. Yksi heistä on Salah Abdeslam. Poliisi ei ole vahvistanut keitä piiritetyssä asunnossa on. Poliisi on pidättänyt nyt kolme ihmistä ja kahden kerrotaan kuolleen.


9.59 Ranskassa tilannetta seuraava MTV:n kirjeenvaihtaja Helena Petäistö kertoo paikallisen radiokanavan saaneen puheluita piiritetyn asunnon naapureilta, jotka eivät ole päässeet poistumaan alueelta. Naapurit kertovat radiolle olevansa peloissaan.

9.57 Ranskalaismediat kertovat presidentti Francois Hollanden ja pääministeri Manuel Vallsin seurravan operaatiota suorana toimistollaan. 

9.34 Piiritysalueella on hiljentynyt. Laukauksia ei ole enää kuulunut. Ranskan medioissa arvellaan, että poliisi on avannut neuvotteluyhteyden asuntoon linnoittautuneeseen henkilöön. Tietoa ei ole vahvistettu. 

9.32 Poliisi kertoo uutistoimisto AFP:lle, että kolme ihmistä on pidätetty, kaksi ihmistä on kuollut piirityksessä. Yksi kuolleista on nainen, joka räjäytti itsensä. Operaatio jatkuu yhä. 

9.23 

Perjantaisten iskujen aivoiksi nimetty Abdelhamid Abaaoudin epäillään olevan piiritetyssä rakennuksessa.

9.22 Le Figaro -lehden toimittaja kertoo Twitterissä alueelle kerääntyneen myös useita median edustajia. 

9.18 Poliisi kertoo operaation olevan yhä käynnissä Saint Denisissä. Seuraa live-lähetystä täältä.

9.17 AFP:n mukaan piirityspaikalla on noin 50 armeijan sotilasta.

9.15 Uutistoimisto AFP:lle poliisi kertoo pidättäneensä kaksi ihmistä piiritystilanteessa. AFP:n mukaan kuolleita olisi lisäksi yhä kaksi, joista toinen olisi räjäyttänyt itsensä räjähdevyöllä.

9.14 ITele-kanavan mukaan kolmas, ja viimeinen piiritetyssä asunnossa ollut henkilö on "neutralisoitu". Media viittaa Twitterissä tähän tietoon. Asiaa ei ole vahvistettu.

9.11 Tiedot uhrien määrästä vaihtelevat yhä. Le Monde -lehti kertoo kolmen ihmisen kuolleen piirityksessä, joista nainen on räjäyttänyt itsensä. AFP puhuu poliisilta saamiensa tietojen mukaan kahdesta kuolleesta.

9.09 MTV:n toimittaja Helena Liikanen-Renger kertoo Ranskasta, että paikallisen median mukaan yhä yksi henkilö olisi linnoittautunut poliisin piirittämään asuntoon.

9:08 Ranskan oikeusministerin Christiane Taubiran mukaan operaatio on loppusuoralla.

9.02 Poliisi vahvistaa uutistoimisto AFP:lle kuolleita olevan kaksi, joista toinen, nainen, on räjäyttänyt itsensä.

9.01 Paikalla olevan Le Figaro -lehden toimittajan mukaan taivaalla on useita helikoptereita.

9.00 Seuraa piiritystilannetta suorana lähetyksenä täältä.

8:57 Ranskassa oleva MTV:n toimittaja Helena Liikanen-Renger välittää, kertoo Twitterissä silminkijöiden laittavan alueelta valokuvia.

8:52 ITele-televisiokanavan mukaan yksi terroristi on ammuttu tarkka-ampujien toimesta. TV-kanavan mukaan lisäksi yksi nainen olisi räjäyttänyt itsensä piirityspaikalla. Poliisi ei ole vahvistanut asiaa.

8:49 The Guardian -lehden mukaan poliisioperaatio on kestänyt nyt yli kolme tuntia. Eri tietojen mukaan ainakin yksi ihminen olisi kuollut ja kolme poliisia loukkaantunut. 

8:45 Poliisi varoittaa Twitterissä ihmisiä menemästä Saint Denisin keskusta-alueelle. 

8:43 Piirityspaikalta kuultu räjähdyksiä. AP twiittaa, että ainakin seitsemän räjähdystä kuultu.

8:35Le Monde -lehti kertoo, että piirityspaikalle on lähetetty kaksi autollista sotilaita.

8:34 Video piirityksestä Saint Denisin alueella. 

8.32 Ranskalaisen France Inter Radion haastattelussa parlamentin jäsen Mathieu Hanotin kertoo operaation olevan yhä käynnissä. Asemiehiä on piiritettyssä asunnossa ja haastattelussa ihmisiä pyydetään pysymään sisätiloissa. 

8:29 Ranskalaisen Le Figaro -lehden toimittaja twiittaa 300 metrin päästä piirityspaikasta.

8:27 Seuraa piiritystilannetta suorana lähetyksenä täältä.

8:24 Paikallisen median mukaan alueelle on saapunut poliisin avuksi sotilaita.

8:23 Saint Denisin kaupunginosan Twitter-tili kertoo, että useita kouluja on suljettu täksi päiväksi. Asiasta kertoo myös Le Monde -lehti.

8:16The Guardian -lehden mukaan yksi asunnoissa olleista on mahdollisesti iskuista saakka etsitty Salah Abdeslam. Pariisin iskuista epäiltyjen taustoja voit lukea täältä.

8:13 Uutislähteiden mukaan poliisin piirittämässä asunnossa oli 1–4 ihmistä. On vielä epäselvää, onko belgialainen iskujen suunnittelijaksi epäilty Abdelhamid Abaaoud asunnossa. Hän oli kuitenkin operaation kohteena.

8:10 AFP:n poliisilähteen mukaan ainakin yksi ihminen on kuollut terrorismin vastaisessa operaatiossa. NTB-median mukaan kaksi olisi kuollut. Saman tiedon kertoo Le Monde -lehti.

8:08 Le Monde -lehden mukaan piiritysalueelta kuului aamuyöllä räjähdyksiä.

8:05 AFP:n poliisilähteen mukaan piirityksen kohteena olisi ollut Pariisin terrori-iskujen epäilty suunnittelija Abdelhamid AbaaoudKommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme