Mainos
Mainos

Pohjois-Ruotsin metsäpalo hallinnassa

Ruotsin infrastruktuuriministerin mukaan valtio saattaa korvata tulipalon metsänomistajille aiheuttamia vahinkoja vaihtokaupoilla.

Pohjois-Ruotsissa kohta viikon riehunut metsäpalo on saatu hallintaan. Palomiehet voivat nyt keskittyä metsiin hakattujen palokujien kasteluun.

- Tilanne on nyt hyvä ja palo hallinnassamme. Sää on pilvinen ja yöllä satoikin. Keskitymme palon valvontaan, palokujien kasteluun, ja sammutusletkujakin meillä on nyt tarpeeksi. Torniosta saatu vesipumppu painaa vettä sammutusputkistoihin kuuden kuution minuuttivauhdilla, kertoo Bodenin kunnan tiedotuspäällikkö Nils Sundberg.

Ruotsin infrastruktuuriministeri Ulrica Messing pitää mahdollisena, että valtio korvaa tulipalosta aiheutuneita vahinkoja vaihtokaupoilla. Ruotsin valtion metsäyhtiö Sveaskog omistaa suuria metsä-alueita Norrbottenissa. Messingin mukaan Sveaskog voisi vaihtaa metsäalueita tulipalosta kärsineiden yksityisten metsänomistajien kanssa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme