Mainos
Mainos

Pohjois-Saksan lentokentät avautuvat taas

Islannin tulivuorenpurkaus näyttää päättyneen toistaiseksi, ja tuhkapilvi on hälventymässä maan ilmatilassa. Purkaus ei ole kuitenkaan välttämättä vielä kokonaan ohi.

Viime päivinä noussut tuhka leviää edelleen Euroopassa. Pohjois-Saksassa on suljettu joitakin lentokenttiä, mutta liikenteen on määrä palata normaaliksi vielä tänään iltapäivällä.

Hampurissa, Bremenissä ja Berliinissä perutaan tänään todennäköisesti noin 700 lentoa eli kymmenesosa kaikista Saksan lennoista. Euroopassa lennetään päivittäin lähes 30000 lentoa.

Lentoja on peruttu jonkin verran myös muun muassa Britanniassa, Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa. Suomessakin on peruttu tänään Saksan-lentoja, mutta tuhkapilven ei odoteta vaikuttavan kotimaan lentoliikenteeseen.

Tuhkapilvi heikentää ilmanlaatua eteläisessä Suomessa. Ilmatieteen laitoksen mukaan ilmanlaatu on pääkaupunkiseudulla huono tuhkan vuoksi.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme