Mainos
Mainos

Pohjoiskorealainen diplomaatti pyysi turvapaikkaa Thaimaasta

Pohjoiskorealainen diplomaatti Hong Sun Gyong, joka helmikuussa ilmoitettiin kadonneeksi, on pyytänyt poliittista turvapaikkaa Thaimaasta, ilmoitti Thaimaan ulkoministeri Surin Pitsuwan.

Poliisi kertoi löytäneensä Hongin, tämän vaimon sekä viisi muuta pohjoiskorealaista ojaan ajaneesta pakettiautosta Nakorn Ratchasiman alueelta.

Viisi muuta pohjoiskorealaista, joilla oli diplomaattipassit, lähtivät paikalta - poliisilähteiden mukaan heidän tehtävänään oli todennäköisesti salakuljettaa Hong Pohjois-Koreaan. Pohjois-Korean suurlähetystö ilmoitti helmikuussa, että Hong, 61, oli kadonnut. Samalla suurlähetystö antoi ymmärtää, että Hong oli kavaltanut varoja, jotka oli tarkoitettu riisin hankkimiseen Thaimaasta Pohjois-Koreaan.

Thaimaan ulkoministeri Surin sanoi, että Hongia kohdeltaisiin kansainvälisten sopimusten mukaisesti. Ulkoministerin mukaan Hongia ei luovuteta Pohjois-Koreaan.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme