Mainos
Mainos

Pohjoiskorealainen sotilas loikkasi Etelä-Koreaan

Pohjoiskorealainen sotilas on onnistunut ylittämään Koreoiden raskaasti vartioidun rajan ja loikannut etelään, kertoo Etelä-Korean puolustusministeriön edustaja.

Kyseessä on kuukauden sisään jo toinen Pohjois-Koreasta Etelä-Koreaan loikannut sotilas. Edellinen loikkaus tapahtui alle kaksi viikkoa sitten.

– Pohjoiskorealainen sotilas saapui rajan puolivälissä sijaitsevalle vartioasemalle perjantai-iltana puoli kymmenen aikoihin, Etelä-Korean edustaja kertoo uutistoimisto Yonhapin mukaan.

Loikkari on otettu kiinni kuulusteluja varten.

Vuosikymmenien saatossa kymmenet pohjoiskorealaiset sotilaat ovat loikanneet etelään demilitarisoidun vyöhykkeen kautta. Alue ulottuu kahden kilometrin levyiselle alueelle kummallakin puolella rajaa.

Esimerkiksi vuonna 2012 sotilas käveli useiden sähköaitojen ja valvontakameroiden ohi aina Etelä-Korean pääkaupunkiin Souliin asti. Hän ei joutunut matkan aikana kertaakaan tarkastukseen. Souliin päästyään hän kehotti antamaan potkut huolimattomista tarkastuspisteistä vastaaville henkilöille.

30 000 siviiliä lähtenyt

Kuukauden sisään myös useampi siviili on loikannut Etelä-Koreaan. Sunnuntaina pohjoiskorealainen loikkasi etelään uimalla joen yli. Hän oli sitonut styroksipaloja olkapäihinsä, jotta pysyisi pinnalla.

Aiemmin tässä kuussa pohjoiskorealainen kalastusvene ajelehti Etelä-Korean puolelle. Kaksi nelihenkisen miehistön jäsenistä kieltäytyi palaamaan kotiinsa. Heidän annettiin jäädä etelään.

Yli 30 000 pohjoiskorealaista siviiliä on jättänyt kotimaansa. Harva kuitenkaan ylittää tiukasti vartioidun Koreoiden välisen rajan, sillä se on täynnä miinoja ja piikkilankaa. Useimmat pakenevat naapurimaahan Kiinaan, jonka raja-alue on löyhemmin varustettu. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme