Mainos
Mainos

Pohjoiskorealaisen loikkarin loisongelman syynä uloste? – Ihmisten ja eläinten kakkaa käytetään lannoitteena

Kim Jong-unin ohjeistus syynä Pohjois-Korean loisongelmaan? – Neuvoi käyttämään ihmisten ulostetta lannoitteena

Pohjois-Koreasta Etelä-Koreaan loikanneen sotilaan loismatojen syyksi epäillään ruuantuotannossa käytettävää ihmisten ulostetta, kertoo Newsweek. Loikkauksen yhteydessä haavoittuneen sotilaan elimistöstä löytyi leikkauksessa valtava määrä loisia, jotka ovat hidastaneet hänen toipumistaan. Asiasta uutisoi myös Reuters.

Loisten määrä tuli ilmi, kun nuori mies joutui leikkaukseen haavoittuttuaan pohjoiskorealaisten sotilaiden luodeista. Sotilaat ampuivat miestä, kun hän ryntäsi rajan yli Panmunjomin alueella. Kolme eteläkorealaista sotilasta veti miehen turvaan. Lääkärien mukaan mies sai luodeista ainakin neljä osumaa.

Miehen mahasta löytyneiden loisten määrä on hämmästyttänyt lääkäreitä. Yksi loisista oli ehtinyt kasvaa 27 senttiä pitkäksi.

– En ole nähnyt mitään vastaavaa 20 vuotta kestäneen lääkärin urani aikana, kertoi miestä hoitanut lääkäri Lee Cook-jong.

Loiset ovat olleet yleinen ongelma Pohjois-Koreassa 40–50 vuotta sitten.

"Maassa vakavia terveysongelmia"

Terveysasiantuntijat epäilevät loisten syyksi Pohjois-Korean epähygieenistä ruuantuotantoa ja siinä käytettävää lannoitetta.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ohjeisti vuonna 2014 maanviljelijöitä lannoittamaan maata muun muassa ihmisten ja eläinten ulosteella, koska maassa on pulaa kemiallisista lannoitteista. Eläinten vähäisyyden vuoksi eläinperäistä lannoitetta on kuitenkin vain vähän saatavilla.

Loikannutta sotilasta pidetään tehtävänsä vuoksi vähintään yhtä hyvin ravittuna kuin keskivertokansalaista Pohjois-Koreassa, minkä oletetaan vahvistavan arveluja maan terveysongelmista.

– Vaikka meillä ei ole tarkkoja terveystietoja Pohjois-Koreasta, terveysasiantuntijat olettavat, että maassa on loistauteja ja vakavia terveysongelmia, kertoi Soulin kansallisen yliopiston professori Choi Min-Ho mediatietojen mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme