Mainos
Mainos

Pohjoiskorealaisia valmistellaan Koreoiden yhdistymiseen

Pohjois-Korea on kehottanut kansalaisiaan tekemään tästä vuodesta käännekohdan maan rauhanomaiseksi jälleenyhdistämiseksi Etelä-Korean kanssa.

Koreat, Pohjois- ja Etelä-, grafiikka

Kehotus sisältyi poliittiseen julistukseen, jonka antoi Pohjois-Korean korkein hallintoelin. Sen puheenjohtajana toimii Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Il.

Pohjois- ja Etelä-Korea ovat vähitellen liikkuneet kohti suhteidensa lämmittämistä sen jälkeen kun maiden johtajat tapasivat huippukokouksessa Pjongjangissa kesäkuussa. Kim Jong Ilin ja Etelä-Korean presidentin Kim Dae Jungin historiallista huippukokousta luonnehdittiin onnistuneeksi.

Eilen Koreat ilmoittivat avaavansa uudelleen yhteystoimistonsa, jotka sijaitsevat maiden välisellä demilitarisoidulla vyöhykkeellä Panmunjomissa. Vuonna 1992 perustetut toimistot ovat olleet suljettuina vuodesta 1996. Pohjois- ja Etelä-Korea eivät ole allekirjoittaneet rauhansopimusta vuonna 1953 päättyneen sotansa jälkeen ja ovat muodollisesti yhä sodassa keskenään.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme