Mainos
Mainos

Pohjoismaat jatkavat Baltian puolustuksen tukemista

Pohjoismaat jatkavat Baltian maiden puolustuskyvyn kehittämisen tukemista. Myös ulkopuolinen tuki toivotetaan tervetulleeksi. Näin korostivat Pohjoismaiden ja Baltian maiden puolustusministerit yhteisessä kokouksessaan tänään Oslossa.

Ministerien mielestä on tärkeää, että Naton laajentumisprosessi jatkuu ja että se on auki kaikille niille maille, jotka täyttävät vaaditut edellytykset. Kokouksessa muistutettiin myös, että jokaisella maalla on oikeus valita oma turvallisuusratkaisunsa. Samalla korostettiin euroatlanttisen kumppanuusneuvoston EAPC:n ja Naton rauhankumppanuuden tarjoamien uusien osallistumismahdollisuuksien tärkeyttä.

Ministerit korostivat Baltian turvallisuuden merkitystä koko Euroopalle. Norjan, Suomen, Ruotsin ja Baltian maiden lisäksi kokoukseen osallistui Islanti tarkkailijana. Suomea edusti puolustusministeri Anneli Taina (kok.).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme