Mainos
Mainos

Pohjoismaiden ensimmäinen sikainfluenssatartunta varmistui

Tanskassa on varmistettu ensimmäinen sikainfluenssatartunta, kertovat maan terveysviranomaiset. Tartunta on ensimmäinen pohjoismaissa varmistettu tartunta.

Tanskan viranomaiset kertovat henkilön saaneen tartunnan New Yorkissa. Hän valitteli flunssaoireita palattuaan takaisin Tanskaan toissapäivänä.

Henkilö on jo lähes toipunut taudista, mutta hänet pidetään erityksissä vielä toukokuun 6. päivään saakka. Hän ei tarvitse erityistä hoitoa.

Sikainfluenssa levinnyt myös Aasiaan

Myös Aasiasta on löydetty maanosan ensimmäinen sikainfluenssatartunta. Hong Kongin terveysviranomaisten mukaan meksikolaisen miehen on varmistettu sairastuneen sikainfluenssaan. Mies on ollut alueella turistina.

Hong Kongin viranomaiset ovat ryhtyneet välittömiin toimiin estääkseen taudin leviämisen. Esimerkiksi miehen majoittaneen hotellin henkilökunta ja vieraat on asetettu karanteeniin.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme