Mainos
Mainos

Pohjoismaiset energiajätit kehittävät vetyvoimaa

Kolme suurta pohjoismaista energiayhtiötä on kertonut kehittävänsä yhdessä vetyvoimaa. Norjalainen Statkraft, ruotsalainen Sydkraft ja ruotsalaissveitsiläinen ABB julkaisivat yhdessä aiesopimuksen vetyvoimalahankkeen käynnistämisestä.

-On vain ajan kysymys, milloin vetyvoimasta tulee energialähteenä kilpailukykyinen vaihtoehto fossiilisille polttoaineille, Statkraftin teknologiajohtaja Jon Brandsar sanoi.

Yhtiöt perustelevat hanketta ympäristösyillä. Ilmasto-ongelmat lisäävät niiden mukaan fossiilisia polttoaineita kuten hiiltä ja öljyä korvaavien vaihtoehtojen kysyntää. Hankkeen tarkoituksena on kehittää vetyvoimaa niin suuria sähkövoimaloita kuin pieniä polttoainekennoja varten.

Statkraft ja Sydkraft ovat Norjan ja Ruotsin suurimmat sähköntuottajat. ABB on puolestaan maailmanlaajuinen energiateknologiayritys, jolla on tuotantoa myös Suomessa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme