Mainos
Mainos

Pohjoismaita patistetaan tiiviimpään turvallisuusyhteistyöhön

Pohjoismaiden ulkoministereille on luovutettu ehdotus nykyistä tiiviimmästä yhteistyöstä ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Norjan entisen ulkoministerin Thorvald Stoltenbergin ehdotuksen useimmat toimet koskisivat pohjoisia merialueita.

Ehdotukseen kuuluu muun muassa Islannin ilmatilan valvonta ja yhteinen satelliittijärjestelmä kiertämään pohjoisnapaa. Lisäksi olisi tarkoitus perustaa erikoisyksiköitä toimimaan arktisilla alueilla.

Mukana on myös sotilas- ja siviilihenkilöstöstä koostuva vakauttamisyksikkö, joka voitaisiin lähettää kriisialueille, osaamisverkko tietoverkkohyökkäyksien torjumiseksi ja yhteinen katastrofiyksikkö suuronnettomuuksia varten.

Ehdotus luovutettiin ulkoministereille maanantaina Oslossa. Stoltenbergin apuna ehdotusta laatimassa oli myös kaksi suomalaistutkijaa, Ulla Anttila ja Tuomas Forsberg.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme