Mainos
Mainos

Poika kuuli väärin – imaami käski leikata käden jumalanpilkasta

Poliisi on pidättänyt Pakistanissa imaamin, joka oli kehottanut 15-vuotiasta poikaa katkaisemaan kätensä jumalanpilkan takia.

Saarnatessaan itäpakistanilaisen kylän moskeijassa imaami oli kysynyt oliko paikalla joku, joka ei rakasta profeetta Muhammedia. 15-vuotias poika kuuli kysymyksen väärin ja nosti kätensä. Imaami kutsui poikaa rienaajaksi seurakunnan edessä.

Kotiin palattuaan poika leikkasi kätensä irti, paikallinen poliisipäällikkö kertoo.

Pojan isä piti tekoa hyväksyttävänä ja kertoi poliisille olevansa ylpeä pojastaan eikä halunnut imaamille seurauksia.

Poliisi kuitenkin pidätti imaamin terrorismin vastaisten lakien nojalla.

– Tällaisten oppimattomien imaamien ei pitäisi antaa saarnata. Hänet on pidätetty lain nojalla, jonka mukaan väkivaltaan yllyttäminen ei ole Pakistanissa enää sallittua, paikallinen poliisipäällikkö Nosher Ali sanoi.

Jumalanpilkka on varsin kiistelty asia muslimienemmistöisessä Pakistanissa, missä raivostuneet ihmisjoukot ovat tappaneet monia syyttäen heitä islamin halventamisesta ja häpäisemisestä.

Pakistanin lainsäädännössä jumalanpilkka kaikkia uskontoja kohtaan on kielletty, joskaan jumalanpilkan käsitettä ei ole määritelty. Rangaistukset rienauksesta voivat olla sakkoja, mutta myös kuolemantuomio. Pakistanissa ei kuitenkaan ketään ole koskaan tuomittu jumalanpilkasta kuolemaan.

Ihmisoikeusaktivistien mukaan syytökset rienauksesta ovat lisääntyneet tuntuvasti, sillä lakia käytetään usein hyväksi henkilökohtaisten kaunojen selvittelyssä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme