Mainos
Mainos

Poika tuli puistoon leikkiaseen kanssa - Poliisi ampui lapsen sekunneissa

Yhdysvalloissa leikkiasetta heilutelleen 12-vuotiaan mustan pojan ampuminen herättää yhä kasvavaa arvostelua.

Turvakameratallenne näyttää, että poliisi ampui lapsen vain sekunteja sen jälkeen, kun partio saapui paikalle Clevelandissa Ohiossa sijaitsevaan puistoon. Tallenne paljastaa, että poliisi ampuu pojan välittömästi, kun hän kävelee kohti poliisiautoa.

Poliisin mukaan poikaa kehotettiin nostamaan kätensä ilmaan kolmesti, ennen kuin laukauksia ammuttiin. Poliisin mukaan hän ei totellut käskyä, vaan hapuili vyötäröään. Poika kuoli sunnuntaina vammoihinsa sairaalassa.

Ampuja on valkoihoinen poliisi, joka oli aloittanut työssään maaliskuussa. Mies ja hänen mukana ollut kollegansa on hyllytetty tutkinnan ajaksi.

Ihmiset ovat osoittaneet mieltään ja vallanneet katuja Clevelandissa tapauksen vuoksi. Tapaus on yhdistetty samankaltaisuudessaan mustan nuoren miehen ampumiseen Fergusonissa Missourissa. Valkoihoinen poliisi ampui aseettoman 18-vuotiaan miehen elokuussa, mutta vältti syytteen. Fergusonissa alkoivat alkuviikosta mellakat oikeuden päätöksen julkistamisen jälkeen.

Ampumiset ovat herättäneet Yhdysvalloissa vilkkaan keskustelun poliisien kovista otteista ja suhtautumisesta mustaihoisiin.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme