Mainos
Mainos

Poikaystävänsä itsemurhaan yllyttäneelle naiselle vankeustuomio

Yhdysvaltalaisnainen yllytti poikaystävänsä tekemään itsemurhan. Hänet tuomittiin kuolemantuottamuksesta kahdeksi ja puoleksi vuodeksi vankilaan.  Hän kärsii tuomiostaan vankilassa vuoden ja kolme kuukautta. Tämän lisäksi hänelle määrättiin viiden vuoden koeaika.

Michelle Carter lähetti poikaystävälleen Conrad Roy III:lle kolme vuotta sitten useita viestejä, joissa hän yllytti häntä tappamaan itsensä. Carter oli tuolloin 17-vuotias, Roy oli vuoden vanhempi.

– Nyt on oikea aika ja sinä olet valmis. Tee se vain kulta, Carter viestitti Roylle tämän kuolinpäivänä.

– Et voi ajatella sitä. Sinun vain täytyy tehdä se. Sanoit, että aiot tehdä sen. En ymmärrä, miksi et tekisi sitä, hän yllytti.

Conrad Roy kuoli samana päivänä suljettuaan itsensä pakokaasun täyttämään autoon.

Carter tuomittiin tänään kuolemantuottamuksesta 2,5 vuodeksi vankeuteen. Hän kärsii tuomiostaan vuoden ja kolme kuukautta ja saa sen lisäksi viiden vuoden koeajan.  Hän saa olla vapaana sen ajan, kun hänen valituksensa käsitellään. Maksimirangaistus kuolemantuottamuksesta Massachusettsissa on 20 vuotta.

Syyttäjä vaati Carterille 7–12 vuoden tuomiota. Puolustuksen mukaan oikeudenmukainen rangaistus olisi ollut 5 vuotta ehdollista vankeutta yhdistettynä psykiatriseen hoitoon.

Tuomari piti raskauttavana tekijänä sitä, että Roy oli jo kertaalleen poistunut autosta, mutta Carter oli yllyttänyt hänet palaamaan sinne. Hän myös tiesi auton sijainnin, eikä tehnyt mitään varoittaakseen Royn läheisiä tilanteesta.


Juttua päivitetty 4.8.2017  kello 11.49. Tarkennettu tuomiota. Lisätty tieto vuoden ja kolmen kuukauden tuomion suorittamisesta ja viiden vuoden koeajasta. 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme