Mainos
Mainos

Pol Pot edelleen Kambodzhassa

Punaisten khmerien entinen johtaja Pol Pot on edelleen Kambodzhassa. Pol Pot on antanut harvinaisen televisiohaastattelun punaisten khmerien tukikohdassa ja kiistää tiedot, joiden mukaan hän olisi paennut maasta. Pol Pot valitti terveyttään, mutta kieltäytyi vastaamasta hänen hirmuhallintoaan koskeviin kysymyksiin.

Punaisten khmerien entinen pelätty johtaja Pol Pot on enää vain varjo siitä hirmuhallitsijasta, jonka aikana kaksi miljoonaa kambodzhalaista tapettiin tai kuoli nälkään ja ylirasitukseen.

Punaiset khmerit syrjäyttivät Pol Potin viime vuonna sissiliikeen johdosta valtataistelun jälkeen. Punakhemerit eivät kuitenkaan halua luovuttaa entistä johtajaansa kansainvälisen tuomioistuimen eteen vastaamaan ihmiskuntaa vastaan tehdyistä rikoksista. Sen sijaan sissit tuomitsivat hänet omassa näytösoikeudenkäynnissään kotiarestiin sissien viidakkotukikohdassa Anlong Venissä Kambodzhan ja Thaimaan rajalla.

Harvinaisessa televisiohaastattelussa yli 70-vuotias Pol Pot puhui hiljaisella äänellä ja valitti heikentynyttä terveyttään ja näköään. Hän kertoi olevansa yksin, vartioiden jatkuvassa valvonnassa ja sanoi nukkuvansa jopa 20 tuntia päivässä.

Nyt näyttääkin siltä, että Pol Potin ympärillä liikkuvilta huhuilta on nyt lopullisesti leikattu siivet.
(MTV3/Irmeli Seipäjärvi)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme