Mainos
Mainos

Poliiseille syytteitä toiminnasta Göteborgin huippukokouksessa

Neljä ruotsalaispoliisia saa syytteen virkavirheestä Göteborgin viimekesäisen EU-huippukokouksen tiimoilta. Poliisit osallistuivat kaupungin keskustassa sijaitsevaan lukioon tehtyyn etsintäoperaatioon.

Apulaissyyttäjä Agneta Bildbergin mukaan poliiseja syytetään varomattomasta laittomasta vapaudenriistosta sekä siitä, että kiinniotetut oli pakotettu tarpeettomasti makaamaan maahan. Poliisit ovat kiistäneet syytökset ja sanoneet, etteivät he johtaneet operaatiota. Toisaalta he ovat korostaneet, että valittu toimintatapa oli kyseisessä tilanteessa perusteltu.

Poliisit tunkeutuivat Schillerin lukioon illalla 16. kesäkuuta. Viranomaiset olivat saaneet vihiä, että koulussa piileskelisi aseistettuja mielenosoittajia. Aseita ei etsinnöissä lopulta löytynyt. Koulusta poistetut kymmenet nuoret valittivat poliisin kohdelleen heitä kovakouraisesti ja loukkaavasti.

(STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme