Mainos
Mainos

Poliiseja loukkaantui Minnesotan protesteissa – lukuisia muita mielenosoituksia järjestetty

Yhdysvalloissa poliisiväkivallan vastaiset protestit ovat johtaneet lukuisiin pidätyksiin, loukkaantumisiin ja kähinöihin. Uutistoimisto Reutersin mukaan protestit ovat jatkuneet nyt kolmatta päivää.

Protesteja järjestettiin lauantaina ainakin New Yorkissa, Washington D.C:ssä ja muissa kaupungeissa. Protesteihin poliisi on varautunut lisämiehityksillä sen jälkeen kun torstaina asemies tappoi poliisiväkivallan vastaisessa mielenosoituksessa viisi poliisia ja haavoitti seitsemää.

Minneapoliksessa sadat mielenosoittajat tukkivat moottoritien lauantaina. Protestoijat heittivät poliiseja kivillä ja pulloilla ja ainakin kolme viranomaista loukkaantui. Poliisi käytti mielenosoittajiin kyynelkaasua ja protestoijien mukaan poliisi käytti myös kumiluoteja.  St. Paulin kaupungissa Minnesotassa ainakin viisi poliisia loukkaantui mielenosoittajien heittämistä kivistä, pulloista ja ilotulitteista, kertovat useat amerikkalaisviestimet. Loukkaantuneiden poliisien vammat eivät ole vakavia. Sunnuntai-aamulla poliisi kertoi, että on aloittanut moottoritien siivoustyöt, jotta tie voidaan avata taas liikenteelle.

Myös Baton Rougessa poliisi ja mielenosoittajat ottivat yhteen eilen illalla. Lousianan osavaltiossa on laillista kantaa asetta kadulla ja usealla mielenosoittajalla olikin ase mukana. Mellakavarusteinen poliisi pidätti protesissa ainakin 30 ihmistä. Washington Post -lehden mukaan poliisiasemalle vietyjen joukossa oli DeRay McKesson, joka on Black Lives Matter -protestiliikkeen johtohahmoja.

Lisäksi Tenneseen Nashvillessa, Indianan Indianapoliksessa ja Kalifornian San Franciscossa mielenosoittajat tukkivat autoteitä. New Yorkissa tuhat ihmistä tukki 5th Aveneuen ja New Yorkin poliisi kertoi pidättäneensä noin tusinan verran protestoijia autoteiden tukkimisesta.

Poliisiväkivallan vastaiset protestit taas alkoivat torstaina, koska tiistaina poliisi ampui mustaihoisen Alton Sterlingin BatonRougessa ja keskiviikkona Minnesotan lähiössä St.Paulissa taas poliisi ampui Philando Castilen.

Poliisien väkivalta etenkin mustaa väestöä kohtaan on ollut tapetilla Yhdysvalloissa jo usean vuoden ajan. Vuonna 2014 teini-ikäisen Michael Brownin kuolema poliisin luoteihin herätti valtavat mielenosoitukset ja levottomuudet ympäri maata. Etenkin Fergusonissa mellakoitiin tapauksen takia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme