Mainos
Mainos

Poliisi ammuttu kuoliaaksi Pariisissa – epäillään terroriteoksi

Pariisissa on tapahtunut ammuskelu, jossa on saanut surmansa ainakin yksi poliisi ja kaksi muuta on haavoittunut vakavasti, kertoo uutistoimisto Reuters. 

Poliisilähteiden mukaan myös toinen ampujista on kuollut, mutta toinen saattaa olla yhä pakosalla. Ampuminen tapahtui kuuluisalla Champs-Elysees-kadulla. Helikopteri lensi matalalla Pariisin keskustassa osana poliisioperaatiota. 

Silminnäkijähavainnon mukaan mies nousi ulos autosta punaisissa valoissa ja alkoi ampua Kalasnikov-rynnäkkökiväärillä. 

Ensitiedot teon motiivista ovat ristiriitaisia. Ranskan poliisi ilmoitti, että tapaus on erittäin todennäköisesti terroriteko, mutta myöhemmin se antoi lausunnon, että kyseessä saattaa olla aseellisen ryöstön yritys. Viranomaisten mukaan poliiseja kohti tulitettiin tarkoituksella. Ihmisiä on kehotettu välttämään aluetta.

MTV:n toimittaja Janne Hopsu on parhaillaan Pariisissa lähellä tapahtumapaikkaa. 

– Alue on suljettu ja paikalla näkyy paljon poliisiautoja. Tapahtumapaikka on lähellä aluetta, jonne (marraskuun 2015 terrori-iskujen jälkeen) tuotiin paljon kukkia kuolleiden muistoksi, Hopsu sanoo.

Ampuminen sattui hetkellä, jolloin Ranskan presidentinvaaleihin on aikaa vain muutama päivä. Ensimmäinen kierros käydään ensi sunnuntaina ja vaaleista odotetaan äärimmäistä tasaista kisaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme