Mainos
Mainos

Poliisi ampui koditonta rynnäkkökiväärillä – Liettuan poliisi luopuu kivääreistä

Liettuan poliisi luopui rynnäkkökivääreistä sen jälkeen, kun poliisi ampui vahingossa koditonta jalkaan, kertoo liettualaislehti Delfi.

Liettuan poliisi luopui Pariisin iskujen jälkeen käyttöön ottamistaan Kalašnikov-rynnäkkökivääreistä kahden Vilnassa viime viikolla sattuneen suuren onnettomuuden jälkeen.

Ensimmäisessä välikohtauksessa poliisi ampui koditonta miestä vahingossa jalkaan rynnäkkökiväärillä ja toisessa pidätetty nappasi poliisin kiväärin ja karkasi aiheuttaen valtavan operaation, johon osallistui 3000 poliisia viime torstaina.

– Jaamme omistamamme aseet uudelleen niin, että voimme luopua Kalašnikov-kivääreistä, poliisin edustaja Linas Pernavas ilmoitti tänään Delfin mukaan.

Pernavas totesi myös, että poliisi käyttää jatkossa entistä enemmän resursseja koulutukseen varmistaakseen, että poliisilla on valmiudet kriisitilanteissa toimimiseen.

Liettuan sisäministeriä Saulius Skvernelisiä kritisoitiin runsaasti hänen toimistaan torstaisen poliisioperaation aikana ja hän pyysi lupaa erota tehtävistään perjantaina.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme