Mainos
Mainos

Poliisi ampui veitsimiestä Tukholmassa – hyökkäsi poliiseja kohti

Poliisi on ampunut veitsimiestä Tukholmassa Sergelin torilla, kertovat ruotsalaismediat. Aftonbladet ja useat muut mediat kertovat, että poliisi ampui miestä keskiyön jälkeen. Mies haavoittui vakavasti.

Silminnäkijän mukaan mies uhkaili veitsellä poliiseja. Poliisi hälytettiin paikalle hieman ennen puoltayötä.

– Saimme hälytyksen partiolta. Kaksi poliisia seisoi Sergelin torilla ja puhui ihmisten kanssa, kun mies hyökkäsi heitä kohti veitsen kanssa, kertoo Tukholman poliisin tiedottaja Carina Skagerlind Aftonbladetille.

Laaja alue Sergelin torin ympäristössä suljettiin ampumisen jälkeen. Ampumisvälikohtauksen jälkeen poliisit ottivat miehen poliisiautoon ja ajoivat sairaalaan. Miehen vammoja kuvaillaan vakavoiksi.

Aftonbladet on haastatellut useita silminnäkijöitä. Yhden mukaan ihmiset pelästyivät välikohtausta ja piilottelivat muun muassa roskisten takana. Osa ihmisistä pakeni juosten kohti satamaa. Toinen silminnäkijä kertoo nousseensa juuri metrosta ampumisen aikaan.

– Poliisit ampuivat miestä vatsaan. Mies oli noin 35-vuotias. Me juoksimme heti takaisin metro-asemalle, hän kertoo.

Emilia kertoo Aftonbladetille nähneensä koko välikohtauksen.

– Hän heitti veitsensä kohti poliiseja ja hänellä oli vielä toinen kädessä. Poliisit ampuivat häntä ja hän kaatui maahan. Poliisit suihkuttivat vielä sumutetta miehen naamaan, ennen kuin veivät hänet poliisiautoon. Hänen t-paitansa oli ihan veressä.

Yksi silminnäkijöistä kertoo kuullensa poliisin käskyttävän miestä.

– Hän otti veitsen ja hyökkäsi kohti poliisia. Toinen poliisi huusi siinä vaiheessa miestä maahan, mutta kun tämä ei tehnyt niin, niin poliisi ampui tätä kohti useita laukauksia.

Aftonbladetille poliisi ei ole kommentoinut pippurisumutteen käyttöä. Tekniset tutkijat ovat olleet Sergelin torilla jo yöllä tutkimassa aluetta ja haastattelemassa silminnäkijöitä. Tapausta tutkitaan murhanyrityksenä tai taponyrityksenä. Myös poliisin aseenkäyttö tutkitaan. Ammuttua miestä ei ole tunnistettu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme