Mainos
Mainos

Poliisi ampunut mustan miehen Minnesotassa Yhdysvalloissa

Poliisi on jälleen ampunut mustan miehen Yhdysvaltojen Minnesotan osavaltiossa.

Ampuminen tapahtui Minnesotan osavaltiossa torstaina samaan aikaan kun mielenosoitukset jatkuvat Louisianassa toisen afroamerikkalaisen miehen ampumisen takia.

Minnesotan ampumistapaus sai alkunsa, kun poliisi oli pysäyttänyt 32-vuotiaan Philando Castilen auton Falcon Heightsissa St. Paulin esikaupunkialueella. Auton takavalo oli rikki. Ennen kuin poliisi ampui Castilen mies oli ehtinyt kertoa omistavansa laillisen aseen, joka oli hänen hallussaan autossa. Tapauksesta kertovat muun muassa CNN ja BBC.

Ammuttu mies oli naisystävänsä Lavish Reynoldsin kertoman perusteella tavoitellut ajokorttiaan, kun poliisi painoi liipasimesta. Videolla naisystävä sanoo poliisille: "Ammuit neljä luotia häneen vain siksi, että hän yritti tavoitella ajokorttia".

Autossa ollut naisystävä videoi ampumisen jälkeiset tapahtumat. Poliisi sanoo videolla.

– Käsikin, ettei hän ottaisi asetta! Käsin häntä pitämään kätensä ylhäällä, poliisi sanoo Lavish Reynoldsille ja tarkoittaa ampumista. 

Reynolds vastaa videolla poliisille, että hänhän kehotti hänen miestään ottamaan ajokorttinsa esille. 

– Voi Luoja, älä kerro, että hän on kuollut. Älä vain kerro, että hän kuoli tälla lailla, Reynolds sanoo videolla. 

Autossa oli ampumahetkellä myös Lavish Reynoldsin tytär.

32-vuotias Philando Castile toimi kahvilaravintolan valvojana montessorikoulussa. Poliisin mukaan tutkinta ampumistapauksesta on käynnissä, ja luodit ampunut poliisi on siirretty syrjään tehtävästään.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme