Mainos
Mainos

Poliisi ampunut vasaran kanssa hyökännyttä miestä Pariisissa – turistit paniikissa

Pariisissa poliisi on ampunut miestä, joka hyökkäsi vasaralla toisen poliisin kimppuun Notre Damen katedraalin edustalla. Hyökkääjä haavoittui poliisin laukauksesta, ja hänet on kuljetettu sairaalaan. Vasarahyökkäyksen kohteeksi joutunut poliisi sai pieniä vammoja.

Ihmisiä varoitettiin välittömästi pysymään poissa alueelta.

Viranomaisten mukaan tilanne on hallinnassa ja tutkinta tapauksesta on aloitettu. Hyökkääjän motiivi ei ole toistaiseksi selvillä.

Ranskalaislehti Le Figaron lähteiden mukaan hyökkääjä saattaa olla algerialaistaustainen. Lehden mukaan hyökkääjä saattoi olla kotoisin Pariisin pohjoispuolelta.  

Ampuminen aiheutti paniikin  

Iltapäivällä sattuneen vasaraiskun vuoksi poliisi eristi Notre Damen ympäristön, ja noin 900 ihmistä jäi jumiin katedraalin sisälle, kertoo Le Figaro. Poliisi kertoo Twitterissä, että kirkon sisälle jääneitä päästetään vähitellen ulos tavanomaisten tarkastusten jälkeen.

Mediatietojen mukaan myös läheisiä metroasemia on suljettu.

Hyökkäyksen jälkeen Ranskan televisiossa näytettiin kuvaa, jossa turistit juoksevat paniikissa turvaan kuultuaan poliisin laukauksen.

Notre Damen katedraali on yksi Pariisin tunnetuimmista turistinähtävyyksistä. Siellä vierailee miljoonia kävijöitä vuosittain.

Ranska on edelleen hälytystilassa vuodesta 2015 lähtien tehtyjen terrori-iskujen jäljiltä. Iskuissa on saanut surmansa yli 230 ihmistä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme