Mainos
Mainos

Poliisi esti automarssin Belgradissa

Poliisi sulki eilen Belgradissa Dedinjen huvilakortteliin johtavat tiet ja esti näin opposition mielenosoittajia ajamasta autoilla alueelle. Dedinjessä on Jugoslavian presidentin Slobodan Milosevicin virka-asunto. Oppositio oli kehottanut ihmisiä ajamaan autosaattueessa alueen läpi. Tämä oli opposition mukaan mielenosoittajille turvallisempi vaihtoehto, koska poliisi on kahtena iltana käyttänyt kovia otteita mielenosoittajia vastaan. Kun mielenosoittajat keskiviikkona yrittivät marssia alueelle jalan, poliisi hajoitti rivistöt pampuin ja vesitykein, jolloin kymmeniä ihmisiä loukkaantui.

Kaikesta huolimatta Belgradissa järjestettiin eilen myös "normaali" hallituksen vastainen mielenosoitusmarssi, johon osallistui ainakin 10 000 ihmistä. Marsseja on järjestetty päivittäin kohta kahden viikon ajan. Jugoslavian viranomaiset puolestaan ilmoittivat eilen käynnistävänsä tutkimukset mielenosoituksissa tapahtuneiden väkivaltaisuuksien vuoksi. Uutistoimisto Tanjugin mukaan yleinen syyttäjä on määrännyt poliisin keräämään aineistoa ihmisistä, jotka ovat yllyttäneet mielenosoittajia väkivaltaisuuksiin. Opposition mukaan tämä saattaa johtaa sen johtajien asettamiseen syytteeseen.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme