Mainos
Mainos

Poliisi evakuoinut asukkaat piiritetystä talosta Ranskassa - äiti ja veli pidätetty

Ranskan Toulousessa poliisi on evakuoinut rakennuksen, johon seitsemän ihmisen ampujaksi arveltu mies on linnoittautunut. Talon asukkaat olivat tähän asti pysyneet poliisin ohjeiden mukaan asunnoissaan.

Ampujaksi oletettu mies on ollut aamuyöstä asti poliisin piirittämänä. Hän on luvannut antautua iltapäivällä.

Piiritetyllä on tiettävästi konepistooli, rynnäkkökivääri ja muuta aseistusta. Aiemmin paikalta on aika ajoin kuultu tulitusta, ja kaksi tai kolme poliisia on haavoittunut.

Epäillyn veli ja äiti pidätettiin aamulla toisessa ratsiassa. Poliisin mukaan veli on tällä hetkellä putkassa ja äiti on tuotu piirityspaikalle taivuttelemaan poikaansa antautumaan.

Ranskan sisäministerin Claude Gueantin mukaan maan sisäinen turvallisuuspalvelu DCRI oli vuosien ajan seurannut oletettua ampujaa. Ministerin mukaan mikään ei kuitenkaan viitannut siihen, että hän olisi valmistellut rikosta.

Miehen on kuitenkin kerrottu paenneen vuonna 2008 vankilasta Afganistanista.

Mies on Ranskan kansalainen, mutta sukujuuriltaan algerialainen. Hän itse on ilmoittanut olevansa terroristiverkosto al-Qaidan jäsen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme