Mainos
Mainos

Poliisi hillitsi voimatoimin uusnatsien vastustajia Dresdenissä - katso kuvat

Saksan poliisi taltutti vesitykein ja kyynelkaasulla uusnatsien vastustajia Dresdenissä tänään.

Kaikkiaan 5000 poliisia oli komennettu pitämään erillään uusnatsit ja uusnatsien vastustajat. Operaatio ei onnistunut suunnitellulla tavalla.

- Tilanne on kireä. Tuhannet väkivaltaiset aktivistit ovat tunkeutuneet poliisin esteiden läpi alueelle, joka oli tarkoitettu äärioikeistolle, poliisi tiedotti illalla.

Järjestäjien mukaan uusnatsien marssiin oli kokoontumassa 6000 äärioikeistolaista. Vastamarssille osallistui 10 000 ihmistä, kertoi Natsivapaa Dresden -ryhmä.

Poliisi osasi odottaa kahakoita ennakkoon, sillä Dresdeniin oli tulossa poliisin arvion mukaan 3000 äärivasemmistolaista, jotka olivat valmiita turvautumaan väkivaltaan.

Uusnatsit ja heidän vastustajansa olivat koolla Dresdenissä myös viime sunnuntaina. 17 000 ihmistä muodosti ihmisketjun vastalauseena sille, että uusnatsit järjestivät "hautajaiskulkueen" Dresdenin pommitusten vuosipäivänä. Liittoutuneiden tuhoisasta ilmaiskusta Dresdeniin tuli kuluneeksi 66 vuotta.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme