Mainos
Mainos

Poliisi: Hyökkäys Lontoon liike-elämän keskukseen väistämätön

Lontoon poliisipäällikkön mukaan alueella on havaittu iskujen suunnitteluun viittaavaa tiedustelutyötä, johon poliisi on myös puuttunut. Pidätyksiä ei ole kuitenkaan tehty.

Terroristihyökkäys Lontoon raha- ja pörssikeskukseen on vain ajan kysymys tiukoista turvatoimista huolimatta, varoittaa alueesta vastaava poliisipäällikkö.

Lontoon Cityn poliisipäällikkö James Hartin mukaan alueella on havaittu iskujen suunnitteluun viittaavaa tiedustelutyötä, johon poliisi on myös puuttunut. Pidätyksiä ei ole kuitenkaan tehty.

Hart ei kertonut Financial Times -sanomalehdessä julkaistussa haastattelussa, mitä kohteita vastaan iskuja on suunniteltu. Hän sanoi ainoastaan, että kyseessä oli merkittäviä ja Citylle tunnusomaisia liikerakennuksia.

- Jokainen menestyksellinen terroristiryhmä tutkii etukäteen kohteensa, totesi Hart.

- Ei ole epäilystäkään siitä, että emme olisi olleet tiedustelutoiminnan kohteena. Jos haluat vahingoittaa hallitusta, mikä olisikaan parempi kohde kuin liike-elämän keskus.

Lontoon Cityssä sijaitsee pankkien ja lakifirmojen lisäksi muun muassa Lontoon pörssi ja Englannin pankki.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme