Mainos
Mainos

Poliisi ja Pegidan mielenosoittajat ottivat yhteen Kölnissä

Kölnissä poliisi on käyttänyt kyynelkaasua ja vesitykkejä hajottaakseen maahanmuuttoa ja islamia vastustavan Pegida-liikkeen mielenosoituksen. Mielenosoittajat ovat paiskoneet poliiseja pulloilla ja ampuneet ilotulitteita.

Mielenosoittajat ovat vaatineet raiskauksiin ja seksuaaliseen häirintään syyllistyneiden pakolaisten karkottamista ja liittokansleri Angela Merkelin eroa. Mielenosoittajat kantoivat kylttejä, joissa todettiin, etteivät "raiskaajapakolaiset" ole tervetulleita maahan.

– Merkel on vaaraksi tälle maalle. Hänen on mentävä, huusi väkijoukko kuorossa.

– Me olemme kansa. Niiden, jotka eivät rakasta tätä maata, on kadottava.

Kölnin rautatieaseman ympäristössä tapahtui uudenvuodenyönä varkauksia ja kymmeniä naisia joutui seksuaalisen häirinnän uhreiksi. Rikoksista epäiltyinä on 31 ihmistä, joista 18 on turvapaikanhakijoita.

Rikoksia tehneet pakolaiset saattavat saada Saksasta lähtöpassit vastaisuudessa aiempaa helpommin. Liittokansleri Merkel on sanonut tukevansa tämänkaltaisia lakimuutoksia.

Merkel on tähdentänyt, että rikoksista on koiduttava seuraamuksia. Tämä merkitsee sitä, että oleskeluluvan voisi menettää myös ehdolliseen rangaistukseen johtaneesta rikoksesta.

Nykyisin Saksan lainsäädäntö lähtee siitä, että rikoksia tehnyt voidaan karkottaa, jos tuomio on vähintään kolme vuotta vankeutta eikä karkotettavan turvallisuus vaarannu.

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot