Mainos
Mainos

Poliisi kuulusteli ydinturvallisuusjohtajaa Fukushiman turmasta

Japanissa poliisi on kuulustellut entistä ydinturvallisuusjohtajaa Fukushiman onnettomuuden hoidosta, kertoo Japanin yleisradioyhtiö NHK.

Maan ydinturvallisuuskomission ex-johtajan Haruki Masaramen tehtävänä oli muun muassa pitää maan hallitus ajan tasalla onnettomuustilanteesta. Fukushiman ydinkatastrofissa ydinvoimayksiköt vaurioituivat pahoin maanjäristyksessä ja sen nostattamassa tsunamissa kaksi vuotta sitten.

Fukushiman alueen asukkaat ovat kannelleet Masaramen toiminnasta onnettomuuden jälkeen. Hänen katsotaan toimineen huolimattomasti, mikä olisi johtanut ihmisten menehtymiseen ja vammautumiseen. Masaramen epäillään viivyttäneen tietoa siitä, miten säteilyn ennustettiin leviävän.

Aikaisemmin Fukushiman onnettomuudesta on kuulusteltu ydinvoimayhtiö Tepcon johtajia. NHK:n mukaan on kuitenkin epätodennäköistä, että yksittäisiä henkilöitä asetettaisiin syytteeseen onnettomuudesta.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme