Mainos
Mainos

Poliisi: Lontoon puukottaja pidätetty epäiltynä murhasta

Lontoossa puukon kanssa ihmisten kimppuun hyökännyt mies on pidätetty epäiltynä murhasta, kertoo poliisi.

– Keskitymme tutkinnassa (epäillyn) mielenterveyteen, mutta olemme edelleen avoimin mielin motiivin suhteen, poliisin tiedotteessa sanottiin.

Puukon kanssa riehunut 19-vuotias mies tappoi yhden ihmisen ja haavoitti viittä muuta Lontoon keskustassa Russell Square -aukiolla viime yönä. Poliisi sai tiedon hyökkäyksestä noin puoli yhden aikaan yöllä Suomen aikaa. Poliisi pidätti hyökkääjän kuusi minuuttia myöhemmin.  


Kuolonuhri oli kuusissakymmenissä ollut nainen. Haavoittuneista kaksi on naisia ja kolme miehiä. Kolme heistä on päässyt pois sairaalasta.

Poliisi on sanonut, että tekijällä oli mielenterveysongelmia, jotka olivat yksi merkittävä taustasyy veriteolle. Aiemmin myös sanottiin, että edelleen tutkitaan myös sitä, oliko tekijällä terrorismiin liittyviä motiiveja.

Hyökkäyksen takia Lontoon kaduilla on määrätty enemmän poliiseja. Poliisi sanoo, että kyseessä on varatoimenpide. Ihmisiä on myös kehotettu pysymään samaan aikaan rauhallisina ja valppaina. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme