Mainos
Mainos

Poliisi löysi lisää ruumiita Jakartassa

Indonesian poliisi on löytänyt kahdeksan ruumista lisää viikonvaihteessa riehuneiden väkivaltaisuuksien jäljiltä Jakartan kiinalaiskaupunginosassa, kertoivat silminnäkijät.

Kaikkiaan väkivaltaisuuksissa on saanut surmansa ainakin 14 ihmistä. Tunnelma Jakartan keskustassa on edelleen kireä ja alue on poliisin vahvassa vartioinnissa. Kristittyjen ja muslimien välisissä yhteenotoissa sunnuntaina poltettiin myös useita rakennuksia ja väkijoukot syyllistyivät laajamittaiseen ryöstelyyn. Poltettujen rakennusten joukossa oli useita kirkkoja. Levottomuudet olivat jatkoa jo kaksi viikkoa kestäneille väkivaltaisille mielenosoituksille, joissa opiskelijat ovat vaatineet uudistuksia maan johtoon.

Tuoreiden väkivaltaisuuksien seurauksena oppositiojohtajat ja kirkonmiehet ovat kehottaneet kansaa pysymään rauhallisena. Heidän mukaansa väkivaltaisuudet olivat ennakolta ohjattuja.

-Väkivalta ei ollut tahatonta. Tietty joukko ihmisiä johti tahallaan väkijoukot tuhoamaan kirkkoja, sanoivat oppositiojohtaja Megawati Sukarnoputri ja muslimijohtaja Abdurrahman Said yhteisessä lausunnossaan.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme