Mainos
Mainos

Poliisi löysi vaarallista risiiniä asuinalueelta Englannissa

Poliisi on takavarikoinut purkillisen hengenvaarallista risiiniä asuintalosta Pohjois-Englannissa. Takavarikko oli osa poliisin terrorisminvastaista operaatiota. Talon asukkaat, 41-vuotias isä ja 18-vuotias poika, ovat parhaillaan kuulusteltavina. Heidät on pidätetty epäiltynä osallisuudesta äärioikeistolaiseen toimintaan.

Poliisi löysi risiinin Durhamin kaupungin luoteisosassa sijaitsevasta asunnosta. Risiiniä säilytettiin ilmatiiviissä purkissa asunnon keittiössä. Poliisi epäilee, että risiini on saattanut olla asunnossa jo useampia vuosia.

Poliisi ei usko, että takavarikoidusta risiinistä olisi aiheutunut terveysvaraa. Risiinin löytöpaikka on eristetty, mutta alueen asukkaita ei ole evakuoitu.

Altistuminen aivan pienellekin määrälle risiiniä voi aiheuttaa kuoleman. Suurin osa risiiniä elimistöönsä saaneista kuolee 36 - 72 tunnin kuluttua altistumisesta. Myrkkyyn ei ole vastalääkettä.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme