Mainos
Mainos

Poliisi muutti mieltään – Ruotsin valkoinen satuhirvi saakin elää!

Ruotsissa lopetusuhan alle joutunut ikoninen valkoinen hirvi saakin elää, kertoo Expressen. Ruotsalaismedia kertoi aiemmin, että kesällä löydettyä valkoista hirveä uhkasi ampuminen, sillä eläin oli muuttunut äkäiseksi ihmisiä kohtaan.

Valkoinen hirvi tavattiin menneenä kesänä Länsi-Ruotsin Värmlannin läänistä Arvikan kunnan läheltä. Tieto lähes sadunomaisen eläimen olemassaolosta levisi mediassa ja sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin. Ilmiön kääntöpuolena suuri määrä ihmisiä alkoi liikuskella alueella siinä toivossa, että pääsisi ottamaan eläimestä kuvan.

Poliisi päätti lopettaa hirven sen jälkeen, kun hirvi oli alkanut käyttäytyä joissain tilanteissa aggressiivisesti. Ruotsalaismedian mukaan eläin oli muun muassa uhitellut koiraa ulkoiluttaneita naisia.

Lopettamispäätös tehtiin marraskuun kuudes päivä, mutta sitä ei oltu vielä laitettu toimeen. Nyt poliisi päätti yllättäen, että eläintä ei tarvitse sittenkään lopettaa, sillä uusia välikohtauksia ei ole sattunut. 

Poliisin tappokäsky herätti monissa ihmisissä vastustusta muun muassa siksi, että hirvestä oli tullut alueella suosittu nähtävyys.

– Mielestäni hirvi ei ole vaaraksi ihmisille. Se ei pidä pidä koirista ja käyttäytyy kuten mikä tahansa muukin hirvi, poliisin edustaja Mats Öhman kertoo Expressenille.

Juttua korjattu 15.11. Ennen viimeistä sitaattia muutettu kappaletta. Poliiisin tappokäsky herätti ihmisissä vastarintaa, ei saanut heitä raivon valtaan kuten jutussa aiemmin luki.

Juttua korjattu 16.11., hirvi ei hyökännyt naisten päälle vaan uhitteli niitä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme