Mainos
Mainos

Poliisi näytti voimansa mellakkaharjoituksessa Nato-kokouksen alla

Portugalin turvallisuusjoukot ovat harjoitelleet näyttävästi mellakantorjuntaa Naton huippukokouksen alla Lissabonissa.

Mellakkatilanteita simuloitiin muun muassa Lissabonin metrossa, jossa harjoiteltiin myös metron evakuointia.

Aiempien Nato-huippukokousten yhteydessä järjestettyjä mielenosoituksia vastaan ovat varautuneet erityisesti Portugalin kansalliskaartin ratsupoliisit. Avoimella kentällä pidetyssä harjoituksessa heitettiin polttopulloja ja kiviä.

Turvallisuusviranomaiset ovat varautuneet myös iskuun, joka kohdistuisi johonkin huippukokouksen osanottajien autosaattueista.

- Harjotuksen tarkoituksena oli löytää mahdolliset heikot kohdat eri yksikköjen keskinäisessä koordinaatiossa, sanoo Lissabonin alueen poliisin komentokeskuksen päällikkö Jorge Barreira televisioyhtiö SIC:lle.

Nato-huippukokouksen turvallisuutta valvomaan on komennettu 10 000 poliisia. Kokoukseen osallistuvat kaikkien Naton jäsenmaiden valtionpäämiehet, muun muassa Yhdysvaltain presidentti Barack Obama. Myös Venäjän presidentti Dmitri Medvedev osallistuu kokoukseen, joka pidetään huomenna ja lauantaina.

(MTV3 - SIC)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme