Mainos
Mainos

Poliisi ostoskeskuksen romahduksesta: Ei aavistustakaan, kuinka moni on kuollut

Etelä-Afrikassa pelastustyöntekijät ovat lopettaneet etsinnät romahtaneella ostoskeskuksella Tongaatin kaupungissa. Tapauksen tutkintaa jatkaa nyt poliisi surmatutkintana.

Pelastustyöntekijät haravoivat ostoskeskuksen raunioita kaikkiaan 19 tunnin ajan ennen etsintöjen keskeyttämistä. Rakenteilla olevan ostoskeskukseksen romahduksessa kuoli ainakin yksi henkilö ja loukkaantui 29.

Ei ole selvillä kuinka monta henkilöä on mahdollisesti yhä romahtaneen rakennuksen alla. Etsinnät yön aikana eivät tuottaneet tulosta.

– Valitettavasti emme löytäneet mitään positiivista yön aikana ja tänään etsinnät keskeytettiin, poliisia edustava Mandy Govender sanoi.

Rakennuksilla usein satoja laittomia työntekijöitä

Romahduksen alle jääneiden määrää on ollut vaikea selvittää, sillä töitä rakennuksella oltiin juuri lopettelemassa romahduksen sattuessa. Rakennuksella työskennelleiden aliurakoitsijoiden ja laittomien maahanmuuttajien määrää ei tiedetä.

Rakennuksesta on jo nyt löytynyt enemmän henkilöitä, kuin rakennusyhtiön virallisella listalla oli työntekijöitä. Virallisesti rakennuksella työskenteli 25 miestä, turmasta pelastettuja oli 29.

Ei ole tavatonta, että afrikkalaistyömailla työskentelee satoja laittomia rakennusmiehiä.

– Meillä ei ole pienintäkään aavistusta, kuinka moni on kuollut, Govender totesi.           

– Se, että rakennuksesta pelastettiin jo 29 jättää meidät arvailemaan. Vasta kun pääsemme sinne, meille selviää mitä kaiken tuon romun alla on. Ja läpikäytävää romua on todella paljon.

Romahtaneella ostoskeskuksella rikottiin kieltomääräystä. Viranomaisten mukaan rakennusyhtiötä oli määrätty lopettamaan rakennustyöt kohteessa jo viime kuussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme