Mainos
Mainos

Poliisi päästi oppositiojohtaja Navalnyn vapaaksi – poliisi murtautui uutislähetykseen

Venäjällä poliisi on päästänyt oppositiojohtaja Aleksei Navalnyn vapaaksi, kertoo uutistoimisto Reuters. Hänet pidätettiin aiemmin tänään mielenosoituksessa, jossa kehotettiin äänestäjiä boikotoimaan maaliskuun presidentinvaaleja.

Silminnäkijöiden mukaan Navalny ehti kävellä mielenosoittajien mukana vain muutamia satoja metrejä, kun poliisi piiritti hänet ja ryhtyi pakottamaan häntä poliisiautoon. Viranomaisten mukaan Moskovassa Kremlin lähellä pidetty mielenosoitus oli laiton.

Navalnyn asianajaja Olga Mihailova sanoi, ettei Navalnya vastaan ole nostettu syytteitä. Jos syytteet mielenosoituslakien rikkomisesta nostetaan, voi Navalnya odottaa enimmillään 30 päivän vankeusrangaistus.

Poliisi teki aiemmin tänään rynnäkön Navalnyn kampanjatoimistoon ja kuulusteli paikalla olleita ihmisiä. Navalnyn kannattaja Roman Rubanov kirjoitti sosiaalisessa mediassa, että poliisi väitti tutkivansa toimistoon mahdollisesti asetettua pommia.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme