Mainos
Mainos

Poliisi pieksi mielenosoittajia Marokossa

Marokossa ainakin parikymmentä mielenosoittajaa on loukkaantunut poliisin hyökättyä pampuin väkijoukkoon. Hallituksen vastaiseen protestiin osallistui sunnuntaina järjestäjien mukaan 15 000 ihmistä.

Casablancassa kokoontuneet protestoijat vaativat lisää demokraattisia vapauksia ja työtä.

- Hallitus sanoo, ettei se taloudellisten ongelmien vuoksi voi vastata meidän vaatimuksiimme, mutta vapauteen ei tarvita budjettia, sanoi Mounaim Ouihi, yksi protestin järjestäjistä.

Hänen mukaansa poliisi sulki katuja estääkseen uusia ihmisiä liittymästä protestiin. Sen jälkeen useat pampuilla aseistetut poliisin iskuryhmät rynnistivät väkijoukkoon hajottaakseen sen.

Hallitus: "Mielenosoittajat provosoivat"

Hallituksen edustajan mukaan mielenosoitus oli laiton, ja mielenosoittajat provosoivat poliisin hyökkäämään.

Mielenosoitukset ovat jatkuneet Marokossa helmikuusta saakka. Viime viikkoina turvallisuusjoukot ovat ottaneet kovemman linjan protestien hajottamiseksi.

Marokon kuningas Mohammed lupasi jo maaliskuussa mielenosoittajien vaatimusten mukaisia uudistuksia, joilla parannetaan demokratiaa ja oikeusjärjestelmän itsenäisyyttä.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme