Mainos
Mainos

Poliisi poltti räjähteitä täpötäynnä olleen talon

Poliisi on turvallisuussyistä joutunut polttamaan räjähteitä täynnä olleen talon ja sen ulkovaraston Kaliforniassa.

Tavallinen omakotitalo ja sen ulkovarasto olivat täpötäynnä kaapeleita, sähköjohtoja, sytyttimiä, räjähdysaineita, liuottimia, happoja ja muita kemikaaleja - kaikki kotitekoisten pommien valmistustarvikkeita, joita käyttävät muun muassa Lähi-idän itsemurhapommittajat.

Talon vuokrannut amerikkalaismies on pidätetty epäiltynä tuhoamisvälineiden valmistamisesta ja kolmesta pankkiryöstöstä. Mies kiistää syytteet.

Viranomaisten mukaan talo oli niin täynnä erilaisia räjähtäviä aineita, että edes pomminpurkurobottia ei voitu käyttää niiden tekemiseksi vaarattomiksi. Räjähteet oli lopulta turvallisempaa tuhota polttamalla paikoillaan kuin räjäyttämällä.

Lähinaapurit ja paikalle kerääntyneet uteliaat kuulivat useita pamahduksia, kun liekit nielivät taloa sisältöineen. Vain neljän metrin päässä sijainnut lähin naapuritalo oli suojattu tulenkestävällä geelillä ja sen ympärille oli pystytetty palomuuri.

Talon ja varaston polttaminen kesti vain runsaan puoli tuntia.

(MTV3 - AP - CBSN)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme