Mainos
Mainos

Poliisi rajuna Belgradissa

Belgradin mellakkapoliisi pamputti sunnuntai-iltana mielenosoittajia, jotka uhmasivat kieltoa marssia kaduilla. Silminnäkijöiden mukaan poliisi löi ainakin kuutta ihmistä. Satoja poliiseja tuli kaduille, kun opiskelijoiden mielenosoitukseen pyrki mukaan muita mielenosoittajia. Kaduilla oli noin 20 000 ihmistä.

Mielenosoituksia on järjestetty lähes kahden ja puolen kuukauden ajan vastalauseena sille, että maan johto ei ole tunnustanut opposition kunnallisvaalivoittoa neljässätoista kaupungissa.

Noin sata sekä entistä että yhä palveluksessa olevaa Jugoslavian liittovaltion armeijan upseeria liittyi eilen opiskelijoiden mielenosoitukseen Belgradissa. Yksi paikalla ollut eversti kertoi halunneensa antaa opiskelijoille tukensa heidän taistelussaan demokratian puolesta.

Tuomarien, lakimiesten, näyttelijöiden ja lääkäreiden ryhmät ovat jo olleet mukana tukemassa opiskelijoita, jotka ovat osoittaneet mieltään viikon ajan yötä päivää. Belgradin asukkaat ovat tuoneet heille ruokaa ja juomaa.
(STT-Reuter-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme