Mainos
Mainos

Poliisi ratsasi aseita kaivosmiehiltä Etelä-Afrikassa

Etelä-Afrikan poliisi on ratsannut lakkoilevien kaivosmiesten asuntoja. Poliisi takavarikoi asunnoista "perinteisiä aseita", kuten pitkiä veitsiä. Lisäksi ainakin viisi ihmistä pidätettiin.

Ratsia tehtiin asuntolaan, jossa asuu tuhansia Lonmin-yhtiölle kuuluvan Marikanan kaivoksen työntekijöitä. Operaatioon osallistui viitisensataa poliisia. Myöhemmin poliisi ampui kyynelkaasua hajottaakseen kaivokselle kerääntyneen väkijoukon.

Levottomuudet Marikanassa alkoivat runsas kuukausi sitten. Tilanne kärjistyi, kun poliisi avasi tulen lakkoilevia kaivosmiehiä vastaan ja yli 30 ihmistä sai surmansa viime kuussa.

Kaivoslakot ja yhteenotot ovat levinneet myös muualle Etelä-Afrikkaan ja useita kaivoksia on jouduttu sulkemaan. Etelä-Afrikan hallitus varoitti perjantaina, että levottomuudet vahingoittavat maan taloutta. Hallitus ilmoitti ryhtyvänsä toimiin, jotta kaivosmiesten "laittomat kokoontumiset" ja väkivalta saadaan loppumaan.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme