Mainos
Mainos

Poliisi ratsasi Pariisin romanileirejä - "lapsia uhkaillaan väkivallalla"

Ranskan poliisi on tehnyt ratsioita romanileireille Pariisin lähiöissä. Poliisi otti kiinni kaikkiaan kymmenen ihmistä, joiden epäillään pakottaneen lapsia tehtailemaan taskuvarkauksia Pariisin metrossa.

Viranomaisten mukaan romanileirien lapsia kohdellaan huonosti ja heidät on pakotettu varastamaan väkivallalla uhkailemalla.

Leiriltä löytyi kymmeniä kännyköitä, joita lapset on varastaneet metromatkustajilta. Poliisin mukaan nyt pidätetyt kymmenen ihmistä ovat osa verkostoa, joka on vastuussa 75 prosentista kaikista Pariisin metroissa sattuneista varkaustapauksista.

Poliisi on purkanut viime aikoina useita romanileirejä sekä Pariisissa että Lyonissa. Maa haluaa lähettää tuhannet romanialaiset ja bulgarialaiset takaisin kotimaahansa. YK:n ihmisoikeuksien lähettiläs Navi Pillay esitti hiljattain huolensa Ranskan toimista.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme