Mainos
Mainos

Poliisi: Ruotsi ei selviä EU-puheenjohtajuudesta

Ruotsin poliisi katsoo, ettei sillä ole valmiuksia selvitä Ruotsin EU-puheenjohtajakaudesta kuluvan vuoden loppupuoliskolla.

Ruotsin poliisiliiton puheenjohtaja Jan Karlsen varoittaa Dagens Nyheterissä, että resurssien ja rutiinin puute voi johtaa kaaokseen ja turvallisuusuhkiin puheenjohtajuuskaudella.

Valmistelutyö on täydessä vauhdissa, sillä hallitus arvioi että puolivuotiskaudella Ruotsissa järjestetään noin 115 kokousta.

Karlsenin mukaan poliisi ei selviä tehtävästään ilman suuria satsauksia. Hänen mukaansa poliisin on saatava paremmat varusteet, rutiinit ja valmentautumisen suoriutuakseen suururakasta.

Ruotsin poliisilla on karvaita muistoja edellisestä EU-puheenjohtajuudesta, kun Göteborgin huippukokous kesäkuussa 2001 kärjistyi verisiksi mellakoiksi. Tuoreessa muistissa ovat myös Malmön levottomuudet viime syksynä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme