Mainos
Mainos

Poliisi salli marssin Pohjois-Irlannissa

Pohjois-Irlannin poliisi on perunut aiemmin antamansa määräyksen, joka kielsi protestantteja järjestämästä perinteistä marssiaan katolisen asuinalueen halki Portadownissa. Poliisi pidätteli kiviä ja polttopulloja heitteleviä katolilaisia mielenosoittajia, kun kaksi tuhatta katolista marssi äänettömästi halki alueen. Katolilaisia oli kielletty soittamasta rumpuja ja pillejä.

Protestantit jatkoivat mellakoitaan jo viidettä päivää Pohjois-Irlannissa. Ylimääräisiä englantilaissotilaita on saapunut maakuntaan rauhoittamaan protestanttien ja katolilaisten tunteita.

Mellakat saivat alkunsa, kun poliisi kielsi protestantteja järjestämästä perinteistä marssiaan katolilaisten asuinalueen läpi Portadownissa. Odotettavissa on yhä uusia väkivaltaisuuksia, sillä protestanit viettävät huomenna katolilaisista 1600-luvulla saavuttaman voiton vuosipäivää.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme