Mainos
Mainos

Poliisi selvittänyt terroriuhkaa Tukholmassa: Uhkaus lähti leviämään julkisesti

Ruotsin suojelupoliisi Säpo on tutknut terroriuhkaa Tukholmassa.

Poliisi tarttui varotoimiin, mutta ei nähnyt tarpeelliseksi nostaa uhkatasoa, joka on edelleen kolme viisiportaisella asteikolla.

Säpon viestintäpäällikkö Nina Odermalm Schei kertoo, että sosiaalisessa mediassa oli liikkunut viestejä, jotka voi tulkita uhaksi.

Poliisi sai vihjeen asiasta yksityishenkilöltä. Odermalm Schein mukaan samankaltaiset uhkaukset eivät ole harvinaisia. Poikkeuksellista on vain se, että uhkaus lähti leviämään julkisesti.

–  Me saamme tällaisia tiedustelutietoja noin joka toinen päivä, hän sanoo.

Säpon tietoon tulee joka kuukausi jopa noin 6 000 terrorismiin liittyvää uhkaa, Odermalm Schei sanoo.

Aftonbladet-lehden mukaan uhka on kohdistunut Tukholman keskustaan. Ruotsin television SVT:n mukaan uhkaus olisi kohdistunut konferenssikeskus Waterfrontiin Tukholman keskustassa. Keskuksen johtaja kiisti väitteet uhkauksista.

Poliisikomentaja Dan Eliasson kertoi, että vinkki uhasta tuli poliisille viimeisen vuorokauden aikana.

–  Olemme ryhtyneet toimenpiteisiin, Eliasson sanoo.

Hänkään ei halunnut tarkentaa, millaisista toimenpiteistä on kyse.

Ministeri kehottaa valppauteen

Ruotsin oikeusministeri Morgan Johansson kertoo saaneensa tiedon uhasta torstain vastaisena yönä. Hän kehotti tukholmalaisia olemaan valppaina.

–  Kannattaa kuunnella mitä viranomaiset sanovat ja olla erityisen valppaana sekä kertoa poliisille, jos näkee jotain epäilyttävää, Johansson neuvoi.

Terrorismiasiantuntija Magnus Ranstorp toteaa, että jos uhka olisi erityisen vakava, olisi Säpolla ollut mahdollisuus nostaa uhkatasoa.

–  Seison Tukholman keskusasemalla enkä näe merkkejä kohotetusta valmiudesta, Ranstorp sanoi.

Tukholman keskustassa tapahtui huhtikuun alussa terrori-isku, jossa kuorma-auto ajoi väkijoukkoon. Iskun seurauksena kuoli viisi ihmistä ja toistakymmentä loukkaantui.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme