Mainos
Mainos

Poliisi selvittelee brittijalkapallon valtavaa epäiltyjen hyväksikäyttöjen vyyhteä

Britannian poliisin tutkima jalkapallon epäilty hyväksikäyttöjen vyyhti on paisumassa mittasuhteiltaan valtavaksi. Poliisi on saanut vihjeitä väärinkäytöksistä kaikilla sarjatasoilla ja epäiltyjen määrä on jo 83. Tutkimukset koskevat 98 jalkapalloseuraa.

Poliisin saamien vihjeiden kokonaismäärä on 639. Epäiltyjä uhreja on tiettävästi jopa 350, joista 98 prosenttia on poikia. Poliisin mukaan hyväksikäytetyt lapset ja nuoret ovat olleet epäiltyjen hyväksikäyttöjen aikaan 7–20-vuotiaita.

Nuorten julmaa kohtelua vastustava NSPCC-järjestö korostaa, että tutkimuksen mittasuhteet kuvaavat skandaalin vakavuutta.

– Nämä järkyttävät poliisin julkistamat lukemat paljastavat, missä mitassa hyväksikäyttö on ollut, NSPCC:n tiedottaja kommentoi tapausta perjantaina.

– Puhelimitse tehtyjen ilmiantojen määrä on kasvanut valtavasti. Sinne soittavat voivat luottaa, että heitä kuullaan ja heitä tuetaan.

Poliisi on toistaiseksi asettanut syytteeseen kaksi miestä. Hyväksikäytöstä epäillyistä valmentajista monet ovat jo kuolleet.

"Paloposti" on mittava operaatio

Poliisi ja Englannin jalkapalloliitto kokoavat vihjeitä puhelinlinjoillaan, joihin voi soittaa läpi vuorokauden. Poliisilla ei ole vielä varmaa kuvaa tapauksen laajuudesta, koska yhteydenottoja on edelleen runsaasti.

Tietoja kootaan parhaillaan ja niitä järjestellään kokonaiskuvan hahmottamiseksi.

– Olemme luoneet laajan ja tehokkaan järjestelmän, jota nyt hyödynnämme monin tavoin. Poistamme ilmoituksista mahdolliset päällekkäisyydet ja jaamme tietoa viranomaisten kesken, poliisin tutkimusjohtaja Simon Bailey kertoi Guardianin haastattelussa.

Poliisi kannustaa edelleen ihmisiä ilmoittamaan epäillyistä hyväksikäyttötapauksista. Palopostiksi nimettyyn operaation osallistuu 21 poliisin alueosastoa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme