Mainos
Mainos

Poliisi tutkii San Bernardinossa rakennusta räjähteiden varalta

Kaliforniassa San Bernardinossa pommiryhmä tutkii edelleen ammuskelun kohteeksi joutunutta rakennusta mahdollisten räjähteiden varalta.  


Yhdysvalloissa Kaliforniassa joukkoammuskelu sai alkunsa keskiviikkona aamupäivällä paikallista aikaa, kun raskaasti aseistautuneet hyökkääjät avasivat tulen kokoussalissa. Hyökkääjät iskivät vammaispalveluja tarjoavassa keskuksessa kokoussaliin, jossa oli käynnissä piirikunnan terveydenhuoltoviraston työntekijöiden tilaisuus.   

Silminnäkijöiden mukaan ampujilla oli kiväärityyppiset aseet ja he olivat peittäneet kasvonsa.  Mediatietojen mukaan ampujilla olisi myös mahdollisesti ollut luotiliivit ja sotilasasun tapainen vaatetus. Hyökkäyksen jälkeen ampujat pakenivat paikalta mustalla kaupunkimaasturilla.  

Vammaispalveluja tarjoavassa keskuksessa kuoli ainakin 14 ihmistä ja useat loukkaantuivat. Keskuksesta evakuoitiin satoja ihmisiä. 


Myös paikalliseen sairaalaan tehtiin pommiuhkaus iskun jälkeen. Ei ole tiedossa, liittyikö perättömäksi osoittautunut uhkaus ampumiseen.  

San Bernardino sijaitsee noin 100 kilometriä Los Angelesista itään.

Hyökkäys tapahtui vain muutamia päiviä sen jälkeen kun aseistettu mies tappoi kolme ihmistä Coloradon perhesuunnitteluklinikalla.  Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme