Mainos
Mainos

Poliisi: Sydneyn panttivankitilanne ohi

Australian Sydneyssä panttivankitilanne on päättynyt.

Uutiskanava CNN:n mukaan kaksi ihmistä on kuollut ja ainakin kolme haavoittunut vakavasti. Mediatietojen mukaan toinen kuolleista olisi panttivankeja ottanut mies.

Lisäksi useille muille annetaan hoitoa paikanpäällä.

Poliisi ei ole vahvistanut mediatietoja kuolonuhreista.

Yli puoli vuorokautta jatkunut tilanne laukesi, kun poliisi teki rynnäkön kahvilaan. Silminnäkijöiden mukaan paikalla ammuttiin.

Poliisilähteet kertoivat aiemmin, että panttivankeja pitävä mies on tunnistettu iranilaiseksi pakolaiseksi. Häntä epäillään seksuaalirikoksesta ja useista muista rikoksista. Lisäksi mies on lähettänyt vihapostia ulkomailla taistelleiden, kuolleiden australialaissotilaiden perheille.

Teon motiivista ei ole tarkempaa tietoa. Mikään äärijärjestö ei ole ilmoittanut yhteyttä tekoon.

Aseistettu mies hyökkäsi Sydneyn ydinkeskustassa sijaitsevaan Lindtin kahvilaan kello 9.45 aamulla paikallista aikaa ja otti panttivangeiksi työntekijöitä ja asiakkaita. Hän on myös ripustanut islamilaisen lipun kahvilan ikkunaan. Australian muslimiyhteisö on tuominnut teon ja lipun käytön.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme