Mainos
Mainos

Poliisin pääkonttorin edessä raju räjähdys – 11 poliisia kuollut, kymmeniä haavoittui

Kaakkois-Turkissa Sirnakissa sattuneessa autopommi-iskussa on kuollut ainakin 11 poliisia. Haavoittuneita on seitsemisenkymmentä, ja osa heistä on valtiollisen uutistoimiston Anadolun mukaan kriittisessä tilassa.

Viranomaiset syyttävät Cizren kaupungissa tapahtuneesta iskusta kurdijärjestö PKK:ta. Anadolun mukaan pommi räjähti poliisin tarkastuspisteellä vain 50 metrin päässä mellakkapoliisin pääkonttorista. Räjähdys aiheutti poliisin rakennukseen vakavia vaurioita.

"Tekijät saavat ansionsa mukaan"

Turkin pääministerin Binali Yildirimin mukaan Turkki aikoo vastata iskuun samalla mitalla.

– Iskun tekijät saavat ansionsa mukaan. Yksikään terroristiryhmä ei voi pitää Turkkia vankinaan, Yildirim sanoi Istanbulissa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Turkin turvallisuusjoukot ovat olleet PKK:n iskujen kohteena sen jälkeen, kun kaksi ja puoli vuotta kestänyt tulitauko päättyi vuonna 2015. Iskuissa on kuollut satoja turkkilaisia poliiseja ja sotilaita. 

Korjattu, kyse poliisin tarkastuspisteestä, ei poliisiasemasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme