Mainos
Mainos

Poliisiksi opiskelevien arvot kartoitetaan

Kaikkien Pohjoismaissa poliisiksi opiskelevien asenteet ja arvot aiotaan tutkia. Ruotsalaisen Dagens Nyheterin mukaan Pohjoismaissa käynnistyy ensi vuoden syksyllä tutkimus, jonka aikana kartoitetaan kaikkien poliisiopiskelijoiden asenteet heidän aloittaessaan ja lopettaessaan koulutuksen. Tällä hetkellä tutkimuksessa on käynnissä pilottivaihe.

Tutkimukseen osallistuvat kaikki Ruotsin, Norjan ja Suomen poliisikoulut, eli Suomessa Tampereen poliisiammattikorkeakoulu.

Ruotsalaisen Solnan poliisikoulun kehitysjohtaja Harriet Jakobsson Öhrn kertoo Dagens Nyheterissä, että tutkimuksessa aiotaan selvittää muun muassa se, ketkä poliisikouluihin hakevat. Samalla kartoitetaan millainen opiskelijoiden tausta on, mikä on heidän kuvansa poliisin ammatista ja mitä mieltä he ovat yhteiskunnan perusarvoista ja miten nämä näkemykset muuttuvat koulutuksen aikana.

(MTV3 - STT - TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme